Katastrofin ainekset koossa

Tuntuuko kevät tappavan tylsältä? Kaipaatko elämääsi aavistuksen vauhtia ja toimintaa partioseurassa? Partiopoikalippukunta Lappeenrannan Walliveljet ry järjestävät tämän vuotisen Jarrun Lenkin ”KATASTROFI-15” 23.-24. toukokuuta Taipalsaarella.

Linkki kilpailukutsuun
Linkki tehtäväluetteloon

Tehtävät liittyvät tavalla tai toisella erilaisiin onnettomuuksiin, katastrofeihin ja muihin poikkeustilanteisiin perinteisiä partiotaitoja unohtamatta. Mittakaava vaihtelee arjen askareissa sattuvista pienistä haavereista globaaleihin ongelmiin. Järjestäjien vankka tavoite on, että jokainen oppisi jotain uutta, sekä heräisi pohtimaan ”mitä jos sattuu”-tilanteita, kuinka niiltä vältytään ja kuinka niissä tarvittaessa toimitaan. Ne elinolosuhteet ja turvallisuudentunne, joista Suomessa saamme nauttia arjessamme päivittäin, eivät ole itsestäänselvyyksiä kaikkialla maailmassa.

Kokeilemme myös uutta ratkaisua, jossa julkaisemme etukäteen joko osittain tai kokonaan muutamia tehtäviä kilpailusta kevään aikana. Tarkoitus on madaltaa varsinkin ensikertalaisilla kynnystä osallistua partiotaitokilpailuihin. Harjoitelkaa, hankkikaa tietoa sekä juonikaa suoritustekniikoita jo ennen kilpailuja. Mutta ennen kaikkea, pitäkää yhdessä hauskaa. Myös tehtäväluettelo antaa vahvasti osviittaa mitä on luvassa. Ensimmäiseen tehtävään pääset tutustumaan täällä.

Itse kilpailua voi lyhyesti luonnehtia seuraavasti: reitti on keskiverto Jarrun Lenkkiä lyhyempi ja suunnistuksen näkökulmasta helpohko. Reitin varrella pääsee nauttimaan tasaisesti kangasmaastosta, peltoaukeista ja Saimaan rannoista. Tehtävissä selvää etua saa pienellä ennakkovalmistautumisella sekä niissä korostuu vartion yhteistyö, päätöksentekokyky ja tehtävien jakaminen vartion sisällä.

Kilpailukutsu sekä tehtäväluettelo on julkaistu Heimoviestissä ja ne löytyvät yllä olevista linkeistä.

Lämpimästi tervetuloa kilpailemaan!

 

Jaa tämä artikkeli somessa!

Uusimmat artikkelit!

Koko Suomen partioilta ti 23.4. klo 18-19.30

Partioviikon tiistaina 23.4.2024 kokoonnutaan viettämään Koko Suomen partioiltaa ympäri Suomen. Tämä Partioviikon yhteistapahtuma haastaa kaikki lähtemään ulos hyvän retkiruoan äärelle. Yhteisessä retkiruokahetkessä on tarkoituksena kokoontua hyvien ystävien kanssa ulos harjoittelemaan retkiruokataitoja.

Katastrofin ainekset koossa

Jaa tämä artikkeli somessa!