Tervetuloa mukaan perhepartioon
perhepartio lappeenranta

Tule Walliveljien ja Wallisirkkujen kanssa tekemään perhepartiota Lappeenrantaan!

Ota yhteyttä perhepartiovastaavaan: Antti Pirinen / antti.pirinen@partio.fi

Ajankohtaista perhepartiossa

Elokuussa 2021 on julkaistu perhepartio-ohjaajan koulutus Moodlessa. Verkkokoulutuksen voi aloittaa milloin tahansa ja koulutukseen kuluu aikaa noin 2 tuntia. Tutustu perhepartio-ohjaajan koulutukseen Moodlessa.

Jokainen kouluttautunut perhepartio-ohjaaja voi halutessaan hankkia partiopaidan oikeaan taskuun perhepartio-ohjaajan Kultainen orava -merkin. Kultainen orava -merkki on otettu käyttöön vuonna 2021 ja sen voi hankkia Scandinavian Outdoorin kautta.

Elokuussa järjestettiin iltatee aiheena Perhepartiota meidänkin lippukuntaan! Iltateellä kuullut vinkit perhepartioryhmän perustamiseen löydät tallenteen kautta Youtubesta.

Perhepartion aktiviteetit löytyvät partio-ohjelma.fi-sivuilla. Sivuille on tulossa syksyn aikana myös kokonaan uusia perhepartioaktiviteettia, joten kannattaa seurailla, vaikka perhepartion ohjelma olisi jo ennestään tuttu!

Perhepartion materiaaleja markkinointiin ja kuvituskuvia löytyy partion materiaalipankissa.

Kenelle?

 • Alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen
 • Jokaisella alle kouluikäisellä pitää olla toiminnassa mukana vähintään yksi aikuinen omasta lähipiiristä. Alle kouluikäiset osallistuvat toimintaan aina omaan lähipiiriin kuuluvan aikuisen vastuulla ja valvonnassa.

Miksi?

Perhepartion tarkoituksena on partioon tutustuttamisen ohella antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Perhepartiotoiminta mahdollistaa vanhemmille mukavan yhteisen harrastuksen lapsen kanssa ja mahdollisuuden tavata muita vanhempia säännöllisesti. Perhepartion tarkoituksena on tarjota entisille partiolaisille mahdollisuus palata takaisin partiotoimintaan jo ennen kuin heidän omat lapsensa aloittavat oman partiopolkunsa sudenpentuina seitsemän vuoden iässä. Perhepartio tarjoaa myös partiosta kiinnostuneille lapsiperheille paikan, jossa partioon voivat tutustua sekä lapset että aikuiset. Perhepartion myötä aikuiset pääsevät mukaan ja pysyvät tiiviimmin mukana lippukunnan toiminnassa.

Miten?

 • Perhepartio voi kokoontua lippukunnan harkinnan mukaan. Yleistä on, että perhepartio kokoontuu kerran kuussa.
 • Perhepartion vetäjäksi sopii hyvin partiolainen, jolla on itselläänkin alle kouluikäisiä lapsia. Perhepartiota ja kokoontumiskertoja voi ohjata myös aikuiset, joilla ei ole aiempaa kokemusta partiosta. Ohjausvastuuta on hyvä vaihdella mahdollisuuksien mukaan ryhmäläisten kesken.
 • Vastuu tapaamisista kiertää aikuisten kesken, mutta kynnys lähteä mukaan pidetään matalana. perheet ideoivat ja suunnittelevat yhdessä kertojen aiheet (esim. luonnontutkiminen, taskulamppuretki, seikkailurata)

Jäsenyys ja vakuutukset

 • Kaikilla 4 vuotta täyttäneillä, perhepartioon osallistujilla tulee olla Suomen Partiolaisten jäsenmaksu maksettuna.
 • 4-6-vuotiaat maksavat III-luokan jäsenmaksun.
 • 7-vuotiaita ja sitä vanhempia koskevat normaalit partion jäsenmaksut
 • 0-3-vuotiaat eivät maksa jäsenmaksua. Heillä on partiovakuutus voimassa vanhemman ollessa partion jäsen ja maksanut jäsenmaksun. Heillä ei ole muut jäsenetuudet voimassa.
 • Jäsenmaksuun voi anoa vapautusta taloudellisin, terveydellisin tai sosiaalisin perustein
 • Partiovakuutus on voimassa jäsenillä.
 • Evp-vakuutus koskee vain partioon tutustujia, ei säännöllisessä toiminnassa mukana olevia.