Partiotaitokilpailujen järjestäminen

Noin vuoden ajan on järjestetty  Jarrun lenkkia ja viikon päästä kaikki huipentuu itse kilpailuun. Ajattelin hiukan avata tälläisen tapahtuman järjestämistä lasten vanhemmille ja muille siitä kiinnostuneille. Lisätietoa partiotaitokilpailusta löydätte esimerkiksi täältä.  Kaikki alkoi henkilöiden valitsemisella tehtäviinsä, jonka jälkeen aloimme miettiä teemaa kilpailulle.

trelloJossain vaiheessa olimme yksimielisiä siitä että teemana voisi olla erilaiset onnettomuudet ja katastrofit.  Tämän jälkeen aloimme miettiä missä kilpailut voitaisiin pitää ja kävimme muutamia eri vaihtoehtoja läpi. Päädyimme lopulta siihen että kisakeskuksena toimii lippukuntamme kämppä. Kasasimme tehtävät ja teimme niistä käskyt jossa kerrotaan kilpailijoille mitä tehtävässä tulee tehdä. Kaikki tehtävät arvostellaan, joten mietimme myös arvosteluperusteet jolla saadaan ratkaistua vartioiden välinen paremmuus. Satoja tiedostoja ja parhaimmillaan kymmenkunta erilaista versiota on nähty matkan varrella. Heti alussa otimme käyttöön Trellon, joka ainakin allerkijoittaneen mielestä on erinomainen työkalu tälläisen projektin hallitsemiseen.

Kokoustimme usein ja niissä pohdimme tehtäväkäskyjä, reittiä sekä varusteita mitä vartiot tarvitsevat mukaansa itse kilpailuun. Myös monta muuta asiaa on huomioitava:
– Kilpailijoiden majoittautuminen
– Karttojen laatiminen
– Materiaalit tehtäviin
– Maanomistajien luvat
– Kaiken materiaalin tulostus
– Talouden suunnittelu/seuranta
– Tulosten laskenta
– Henkilöstön rekrytointi
– Hitsausta, sirkkelöintiä ja muuta rakentamista
– Ja monta muuta kohtaa…

Kaikki nyt tehdyn työn tulokset testataan itse kilpailuviikonloppuna. Järjestäjien urakka alkaa perjantai-iltana ja kilpailu on ohi sunnuntaina. Sen jälkeen on edessä vielä talouden ja palautteiden keruun aika. Toivon että kilpailijat viihtyvät ja nauttivat kilpailusta, ne ovat itselleni olleet yksi syy partiotoimintaan. Olen kilpaillut kymmenissä kilpailuissa ja ollut järjestämässä niitä useita kertoja. Olen ollut väsynyt ja aina kaikki ei ole mennyt niinkuin olemme suunnitelleet niin kilpailuja järjestettäessä kuin kilpailtaessa.

Tarkoituksena ei olekkaan että aina tekee parhaan tuloksen tai että kaikki menee aina juuri niinkuin on suunniteltu. Tärkeintä on uusien tietojen ja taitojen oppiminen ja elämysten tarjoaminen kilpailijoille. Uskon että jokainen mukana oleva oppii jotakin uutta.

Kilpailun jälkeen tehtävämateriaalit on saatavilla näillä sivuilla, voit tustua siihen silloin tarkemmin.

Kalle Rapi
Järjestelysihteeri

Jaa tämä artikkeli somessa!

Uusimmat artikkelit!

Koko Suomen partioilta ti 23.4. klo 18-19.30

Partioviikon tiistaina 23.4.2024 kokoonnutaan viettämään Koko Suomen partioiltaa ympäri Suomen. Tämä Partioviikon yhteistapahtuma haastaa kaikki lähtemään ulos hyvän retkiruoan äärelle. Yhteisessä retkiruokahetkessä on tarkoituksena kokoontua hyvien ystävien kanssa ulos harjoittelemaan retkiruokataitoja.

Partiotaitokilpailujen järjestäminen

Jaa tämä artikkeli somessa!